magyar  english  deutche            RSS
HU > Hírek > 

Tisztelt Internet Látogató!

Írta: leveltar
2009-10-02 12:28
kisebb betű nagyobb betű   e-mailben elküld nyomtatás

Barátsággal köszöntjük a Tolna Megyei Önkormányzat Levéltárának honlapján. Levéltárunk a megye jelenlegi, illetve részben egykori, területén keletkezett történeti dokumentumok gazdag tárháza. A XVII. század utolsó évtizedétől napjainkig őrzött 12000 folyóméter történeti értékű irata megyénkkel és az itt élőkkel kapcsolatos mindenfajta (történelmi, hely- és családtörténeti) profi vagy hobbykutatás alapját jelentheti.


Az alaposabb tájékozódás érdekében javasoljuk megismerésre az 1727-től működő intézmény történetét. Ha a különböző szervekkel, szervezetekkel, személyekkel kapcsolatos iratféleségekről szeretne információt, kérjük használja aktuális fond- és állagjegyzékünket!

Figyelmébe ajánljuk a levéltár kiadványait: tanulmánysorozatainak 23 kötetét és egyéb megyénkkel kapcsolatos segédleteket, forrás-, tanulmány- és  konferencia köteteket.

Kutatótermünk felkészült szakemberekkel, akár előre bejelentkezés nélkül is, maximálisan törekszik a kutatói igények kielégítésére.

A honlapunkon található valamennyi hozzáférhető tartalomhoz kapcsolódó szerzői és egyéb szellemi tulajdonjogokkal a Tolna Megyei Önkormányzat Levéltára rendelkezik.

Bár ön a honlap egyes részeit át tudja másolni számítógépére személyes céljai érdekében, a honlap tartalmának bármely más műben történő felhasználásához, megjelentetéséhez a levéltár írásos hozzájárulását kell kérnie.

Sikeres és jó búvárkodást kívánunk annak reményében, hogy kutatásaihoz személyesen is felkeresi levéltárunkat.